Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs organiseerde de Ulu Moskee in het Utrechtse Lombok maandagavond een bijeenkomst voor vertegenwoordigers van kerken, moskeeën, de gemeente, politie en burgers. 

De bijeenkomst was bedoeld om de dialoog aan te gaan, om op die manier meer begrip voor elkaar te creëren. 

Volgens de Ulu Moskee zijn de aanslagen in Parijs een aanslag op de samenleving. Een samenleving met verschillende mensen en achtergronden, verenigd in verdriet en afschuw over de gebeurtenissen in Parijs.

De Ulu Moskee roept de Nederlandse bevolking op om samen een geluid te laten horen tegen iedere vorm van haat, terrorisme en geweld.

"Als samenleving moeten wij ervoor waken om ons niet door angst te laten leiden", schrijft Huseyin Sari, secretaris van de Ulu Moskee, over de bijeenkomst. Verder schrijft hij dat het nu belangrijker dan ooit is om een steentje bij te dragen aan de vrede.

Hechter

Door in dialoog te gaan met verschillende partijen hoopt de Ulu Moskee angst weg te kunnen nemen en op die manier hechter te worden met elkaar. "Angst is het wapen van de terroristen en niet die van ons", schrijft Sari.

Ook roept hij op om elkaar te steunen in deze tijd en mee te leven met de slachtoffers van terrorisme in Frankrijk, Turkije, Egypte, Denemarken, Jemen en andere landen over de hele wereld.