Heins Willemsen, voorzitter van de stichting Oud-Utrecht, heeft donderdagavond de Speld van de stad Utrecht uitgereikt gekregen door chef kabinet Hans Kuperus. 

Hij ontvangt deze stedelijke onderscheiding omdat hij zich gedurende lange periode verdienstelijk heeft gemaakt op sociaal, maatschappelijk en cultureel gebied.

Sinds 2009 is Willemsen voorzitter van de Vereniging Oud-Utrecht, waar hij samenwerkt met verschillende cultuurhistorische instellingen. Daarnaast heeft hij zich ingezet als wijkmanager Binnenstad bij de gemeente Utrecht en als directeur van het Brabants Monumentenhuis. Willemsen maakt zich sterk voor het behoud en bewaken van het Utrechtse erfgoed en probeert anderen hiervoor te enthousiasmeren.

Vrijwilliger

Verder is hij sinds 1998 lid van de Kiwanis Club en al dertig jaar cantor van de St. Barbarakerk in Bunnik. Willemsen is tevens voorzitter van de stichting Steunfonds Oud-Utrecht, medeoprichter en bestuurslid van de stichting Matthäus Passion, vrijwilliger bij Het Utrechts Archief, bestuurslid van de Toon Kelder Stichting en voorzitter van de stichting Vrienden van het Bartolomeus Gasthuis.

In het verleden heeft Willemsen zich als vrijwilliger en bestuurslid bij diverse andere organisaties ingezet zoals de stichtingen Gastheerschap en Cultuur, Vrienden van Toonkunst, TussenThuis Utrecht, Jaar van het Religieus Erfgoed en de Katholieke Caritas.