De automobilist die in 2011 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de Cartesiusweg is opnieuw betrokken geraakt bij een ernstige aanrijding afgelopen zondag, dit keer in Maarssen. 

Verdachte Mohamed Ben J. mocht eigenlijk nog geen auto besturen, schrijft het AD. Hij had vanwege het ongeluk in 2011 nog een volledige rijontzegging van meerdere jaren, nadat hij lange tijd achter de tralies heeft gezeten.

De 27-jarige Ben J. reed zondag in een nieuwe auto over de Safariweg in Maarssen en vloog uit de bocht. Hij kwam op de andere weghelft terecht en ramde daar een tegenligger. Ben J. is aangehouden.

Cartesiusweg

In 2011 reed Ben J. met hoge snelheid over de Cartesiusweg in Utrecht. Daarbij veroorzaakte hij een ongeluk waarbij Utrechter Maarten Naafs het leven liet. Een andere man raakte door de botsing zwaargewond.

Er werd van uitgegaan dat hij meedeed aan een straatrace, maar daar is nooit bewijs voor gevonden omdat hij niet is getraceerd. Hij zou voor dit fatale ongeluk al vaker bij verkeersongelukken betrokken zijn geweest.