Koning Willem-Alexander bracht woensdagmiddag op uitnodiging van burgemeester Jan van Zanen van Utrecht een werkbezoek aan de wijk Lunetten/Hoograven.

De koning sprak met bestuurders en vrijwilligers van voetbalverenigingen VVU Ardahanspor en DVSU en actieve buurtbewoners over de manier waarop mensen met verschillende achtergronden zich thuis voelen in de wijk.

In het clubhuis van VVU Ardahanspor sprak Willem-Alexander onder andere met enkele leden van het bestuur van de beide voetbalclubs over voetbal, de samenwerking met de verenigingen en de wijk en de inzet van vrijwilligers.

Een tweede gesprek vond plaats in het clubhuis van DVSU. Daar ging het onderwerp over samen sporten en gezond leven. In het derde en laatste gesprek werd de veiligheid van de wijk en het samenleven besproken.

De koning sprak met actieve bewoners en buurtvaders over de vraag of bewoners zich veilig voelen, hoe men samenleeft en voor elkaar zorgt in de wijk en de functie die bewonersoverleggen hebben.

Het bezoek werd afgesloten met een informeel samenzijn met alle betrokken partijen. Voor zijn vertrek ontmoette de Koning nog enkele ouders langs de kant van een van de trainingsvelden.