't Goylaan in Utrecht wordt volgend jaar minder aantrekkelijk gemaakt voor automobilisten. Uit het definitieve ontwerp voor de herinrichting van de straat blijkt dat er straks nog maar één rijstrook overblijft voor auto's.

Doorgaand verkeer wordt dan verleid om voor de snelweg te kiezen, zo meldt de gemeente Utrecht donderdag.

Deze week stemde het college van burgemeester en wethouders in met het definitieve ontwerp. Daarin krijgen voetgangers en fietsers ruim baan. De gemeente wil van de straat in de wijk Hoograven een stadsboulevard maken. 

Niet alleen komt er meer ruimte voor voetgangers en fietsers, ook worden de oversteekmogelijkheden verbeterd en wordt de straat een stuk groener. Zo komt er een brede middenberm met een dubbele bomenrij. 

Enthousiast

Wethouder Verkeer en Duurzaamheid Lot van Hooijdonk is enthousiast over de plannen. “Het ontwerp is tot stand gekomen na intensieve afstemming. Bewoners en ondernemers hebben meegedacht om tot een zo breed mogelijk gedragen ontwerp te komen", zo laat ze weten.

In het voorjaar van 2016 wordt begonnen met de herinrichting van 't Goylaan. De werkzaamheden moeten in oktober zijn afgerond.