Dit weekend komen Sinterklaas en zijn Pieten naar Utrecht, is er een theaterroute in de Staatsliedenbuurt en treedt de Twentse rockband PAUW op in Tivoli De Helling. Maar er zijn meer activiteiten in Utrecht.

Expeditie Staatsliedenbuurt

Bij de zes korte voorstellingen op bijzondere locaties in de Staatsliedenbuurt hoor je verhalen over IS,  werken voor je buurman, zorgen voor je moeder en de baas van de wereld zijn. Kijk hier voor meer info en kaartjes.

Wanneer: Vrijdag 13, zaterdag 14, vrijdag 20 en zaterdag 21 november vanaf 19.30 uur
Waar: Grave van Solmsstraat 2
Hoe duur: €7,80

Dancing on the Edge

Het tweejaarlijkse Dancing on the Edge presenteert een mix van theater en dans en naast een rijk verdiepingsprogramma. Vrijdag zie je theater uit Syrie in Above Zero van Ossama Halal/Koon Theatre Group. Kijk hier voor meer info en het verdiepingsprogramma.

Wanneer: vrijdag 13 november
Waar: Stadsschouwburg
Hoe duur: Per voorstelling €18 / J €1

PAUW

De Twentse rockband PAUW was vorig jaar de meest gevraagde artiest van de Popronde. De drie vrienden maken psychedelische sixties- en seventiesrock. Hun debuutalbum Macrocosm Microcosm is net uitgebracht.

Wanneer: Zaterdag 14 november, zaal open 19:30 uur
Waar: De Helling
Hoe duur: €10

Sinterklaas

Zondag is de intocht van Sinterklaas. Om 12.00 uur varen Sinterklaas en zijn Pieten weg vanaf het Ledig Erf, over de Oudegracht naar de Weerdsluis. Samen met Amerigo en de Pieten vertrekt Sint daarna voor de optocht door de stad. Op het Domplein zijn vanaf 13.00 uur activiteiten, spelletjes, hapjes en drankjes voor jong en oud. Kijk hier voor meer info. Vanaf dit weekend kun je in Museum Catharijneconvent op bezoek in het Huis van Sinterklaas en in Hoog Catharijne een kijkje nemen in de Pakjeskamer van Sint

Wanneer: Zondag 15 november van 12:00 tot 15:30 uur
Waar: Op verschillende plekken in de stad
Hoe duur: Intocht en pakjeskamer gratis / Huis van Sinterklaas, reserveren op de site

Joe Pug

Joe Pug komt dit jaar met het nieuwe album 'Windfall', vol liedjes  van Woody Guthrie, Bob Dylan en Steve Earle. Zondagmiddag staat hij in Molen de Ster, met support van Frankie Lee.

Wanneer: Zondag 15 november van 16:00 tot 20:00 uur
Waar: Molen de Ster
Hoe duur: €9