De portefeuille van de maandag opgestapte wethouder Margriet Jongerius in Utrecht wordt onderverdeeld over de rest van het college. Dit blijft zo totdat er een vervanger is gevonden voor Jongerius.

Het college van b&w telt op dit moment vijf wethouders: Van Hooijdonk, Jansen, Everhardt, Kreijkamp, Geldof. Iedere wethouder krijgt tijdelijk een onderdeel van het portefeuille van Jongerius erbij.

Wethouder Van Hooijdonk krijgt vluchtelingen en wijkgericht werken. Wethouder Jansen neemt de wijk Noordwest voor zijn rekening, inclusief de coördinatie van de Amsterdamsestraatweg.

Wethouder Everhardt gaat zich inzetten voor de zorg en welzijn. Wethouder Kreijkamp neemt cultuur op zich. Wethouder Geldof de stadsgesprekken en burgemeester Van Zanen actieplan "Utrecht zijn we samen".

Werkdruk

In een brief aan de leden van de gemeenteraad vraagt het college om begrip voor het misschien niet kunnen nakomen van alle ingeplande afspraken. Dit omdat de werkdruk bij elke wethouder omhoog gaat.

Verder hopen ze zo snel mogelijk een vervanger voor Jongerius te hebben. Het college organiseert in overleg met de griffier op 26 november voor de plenaire raadvergadering het afscheid van Jongerius.

Jongerius legde afgelopen maandag per direct haar taken neer als wethouder.