Twee Utrechtse brouwers zijn in de prijzen gevallen op de prestigieuze Brussels Beer Challenge, die zaterdag en zondag in Antwerpen werd gehouden.

De Utrechtse brouwerij De Leckere kreeg een eervolle vermelding voor haar pilsener, wereldwijd nog altijd verreweg het meest gedronken bier. Brouwerij Maximus uit De Meern scoorde naast een bronzen medaille voor de Brutus nog een eervolle vermelding voor de Saison.

De Vleutense brouwerij Duits & Lauret behaalde een zilveren medaille voor haar Stout. Net buiten de gemeentegrenzen kregen de brouwers van Hommeles uit Houten zilver voor hun bokbier, de Bokkepruik

De Brussels Beer Challenge is een van de belangrijkste bierkeuringen van Europa. Dit jaar deden er 1.100 bieren mee van brouwerijen uit de hele wereld.

De Utrechtse biercultuur heeft zich afgelopen jaren niet alleen in de stad stormachtig ontwikkeld. In vijf jaar tijd steeg het aantal brouwerijen in de provincie van 7 naar 27 en ook het aantal biercafés en bierfestivals is sterk toegenomen.