Op zondag 15 november aanstaande vaart Sinterklaas Utrecht binnen. De goedheiligman zal bij de Weerdsluis worden verwelkomd door burgemeester Van Zanen en Klaas Drupsteen.

Tot 15.30 uur vinden er in de stad verschillende festiviteiten plaats, waaronder een Sinterklaasoptocht door het centrum en activiteiten op het Domplein.

Om 12.00 uur varen Sinterklaas en zijn Pieten weg vanaf het Ledig Erf. De botenparade vaart vervolgens over de Oude Gracht naar de Weerdsluis. Om 12.40 uur start daar het voorprogramma, onder begeleiding van Sinterklaasliedjes door de band Mooi weer op straat.

Om 13.15 uur meren Sinterklaas en zijn Pieten aan bij de Weerdsluis. Zij worden daar welkom geheten door burgemeester Van Zanen en intochtpresentator Klaas Drupsteen. Onder luide klanken van Sinterklaasmuziek, vinden er verschillende acts plaats in de kom bij de Weerdsluis.

Spelletjes

Wat deze acts precies inhouden, blijft nog even geheim. Samen met Amerigo en de Pieten vertrekt Sint voor de optocht door de stad. Via de Sint Jacobsstraat, Lange Viestraat, De Neude, Schoutenstraat, Oudkerkhof en Domstraat eindigen ze bij het Domplein.

Omstreeks 13.00 uur starten ook de activiteiten op het Domplein. Er zijn verschillende kinderspelletjes te doen en natuurlijk zijn er voor jong en oud hapjes en drankjes te krijgen. Om 14.45 uur komt Sinterklaas aan op het Domplein.

Naast verschillende podiumacts, waaronder de winnaars van de  Sinterklaasgedichtenwedstrijd, zal Neerlands bekendste Pietenband TNM1 het Domplein doen opleven met muziek. Om 15.30 uur is het feest afgelopen.

Toegankelijkheid Weerdsluis

In 2013 is de kademuur bij de Weerdsluis ingestort. De afgelopen maanden is er druk gewerkt aan het herstel van de kademuur. Op zondag 15 november is het herstel grotendeels afgerond.

Omdat de leuning bij het ingestorte stuk kademuur nog niet teruggeplaatst is, zal dit deel niet toegankelijk zijn voor publiek. De rest van de Weerdsluis is gewoon bereikbaar voor – wandelend – publiek.

De organisatie van de intocht Stichting Stadsontspanning Utrecht zet zich ook dit jaar extra in voor kinderen met een fysieke beperking. Bij de Weerdsluis aan de Nieuwekade, het Domplein en vanuit een boot kunnen de kinderen van het feest genieten.