Dit weekend zijn er in Utrecht onder meer lezingen over vriendschap bij The School of Life On Tour, ontmoet je Jonas Jonasson en P. F. Thomése bij de Literaire Nachtclub en kun je lokale biertjes drinken bij het Streekbierfestival. Maar er is uiteraard meer te beleven.

The School of Life On Tour

Het Londense The School of Life is op tour en staat dit weekend in Utrecht. Op vrijdagavond worden in de class 'Jij en je vriendschappen' de inzichten en adviezen van vooraanstaande denkers gebruikt om te onderzoeken wat vriendschap inhoudt. Zaterdagmiddag hoor je bij de class 'Hoe vind je de ware' wat de belangrijkste factoren zijn die partnerkeuze bepalen en hoe je je selectieproces efficiënter laat verlopen.

Wanneer: Vrijdag 6 november om 19:00 – 21:30 en zaterdag 7 november om 15:00 – 17:30 november
Waar: Metaal Kathedraal
Hoe duur: €43, hier te bestellen

Literaire Nachtclub

Podiumschrijvers presenteren literatuur tijdens de Literaire Nachtclub van Het Literatuurhuis. Deze keer zie je onder andere auteur Jaap Robben spreken met de Zweedse Jonas Jonasson over diens nieuwe boek. Ook komt P. F. Thomése vertellen over zijn roman De onderwaterzwemme. Kijk hier voor meer info.

Wanneer: Zaterdag 7 november, aanvang 20:00 uur
Waar: TivoliVredenburg
Hoe duur: €10 / bibliotheek €8,50 / in combinatie met de Literatuurhuispas gratis

Streekbierfestival Utrecht

Biertjes drinken doe je dit weekend bij de derde editie van het Streekbierfestival. De deelnemende café’s zijn ’t Pandje, Koevoet, de Stad, Tilt, Hofman, ’t Hoogt, de Zaak, Hemingway, Luden, Florin en de Vrienden. Op elke plek kun je twee verschillende bieren proeven en tussen 15.00 en 16.00 uur kun je daar de brouwers zelf ook nog ontmoeten.

Wanneer: Zaterdag 7 en zondag 8 november van 15:00 tot 23:00 uur
Waar: Op verschillende plekken in de stad
Hoe duur: Entree is gratis

Sint Maarten Utrecht

Van zaterdag tot en met woensdag vind je in de stad tentoonstellingen, lezingen, muziek, markten, muziek, lichtsculpturen en zaterdagavond de parade met zelfgemaakte lampions. Het feest van Sint Maarten, patroonheilige van Utrecht, wordt steeds groter. Voor dit weekend en volgende week woensdag staan er ruim 35 activiteiten op het programma. Kijk hier voor het hele programma.

Wanneer: Zaterdag 7 t/m woensdag 11 november
Waar: Op verschillende plekken
Hoe duur: Verschilt, check het programma voor meer info.

Bijna Waste Geweest Feest 2

Te kleine pompoenen, appels en peren met plekjes en misvormde paprika’s worden vaak niet verkocht in de supermarkt. Op het Bijna Waste Geweest Festival 2 koop je zaterdag voor acht euro een tas die je mag vullen met dit soort groenten. Een tas doneren aan het goede doel mag ook.

Wanneer: Zaterdag 7 november van 12:00 tot 17:00 uur
Waar: Vechtclub XL
Hoe duur: Eén tas vullen kost acht euro

The Forensic Mind Reader: Colin Cloud

De Schot Colin Cloud staat zondag in de Stadsschouwburg om tijdens zijn show de gedachten van zijn publiek te lezen. Wereldwijd trekt hij uitverkochte zalen. Zondag treedt hij op in de Stadsschouwburg in het kader van de serie Food For Thought. De voorstelling is in het Engels.

Wanneer: Zondag 8 november om 21:30 uur
Waar: Stadsschouwburg, Zindering
Hoe duur: €10, bestel je kaarten hier

Kytopia Sessions: Bewilder & Pelvic Fins

Afgelopen zomer kon een select publiek in Kytopia twee videosessies bijwonen. Staplab en 3voor12/Utrecht filmden toen een aantal nummers van Thijs Heij, Erny Green en Pieter de Graaf. Aanstaande zondagmiddag vindt de tweede editie plaats met de bands Bewilder en Pelvic Fins.

Wanneer: Zondag 8 november om 15:00 uur
Waar: Kytopia
Hoe duur: €5, bestel je kaarten hier