Drie studenten van de University College hebben zich de afgelopen maanden ingezet om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Dit deden ze door middel van The Booby Book Project, een fotoboek met daarin foto’s van zo’n veertig borsten van studentes op hun campus.

Vince van ’t Hoff, Lotte Meijerink en Josephine Uriot wilden een bijdrage leveren aan de borstkankermaand: "Het thema van dit jaar is jonge vrouwen, dat past goed bij ons en de campus. Al snel kwamen we op het idee van een boekje", vertelt Uriot, een van de drie initiatiefnemers.

"We willen met The Booby Book aandacht vragen voor borstkanker en de opbrengsten volledig doneren aan borstkankeronderzoek, maar we willen ook graag laten zien dat iedereen anders is."

Posters

Om het idee van het borstenboekje goed uit te werken had het drietal natuurlijk ook studenten nodig die mee wilden werken. "We hebben ons idee zo goed mogelijk geprobeerd te formuleren en posters op de campus opgehangen."

Ook hebben de drie een informatieavond georganiseerd. "Tijdens deze avond konden studenten zich opgegeven", vertelt een van de drie studenten. "We hoopten op zo’n dertig tot vijftig meiden, dan zouden we ons boek goed kunnen vullen. Uiteindelijk hebben veertig meiden zich aangemeld, perfect dus!"

Ongemakkelijk

"Het is natuurlijk super persoonlijk en intiem om je borsten zo te laten zien", Uriot. "Daarom hebben we er bewust voor gekozen om samen te werken met een fotograaf, Camila Ochoa Mendoza, die veel ervaring heeft met naaktfotografie. Ze maakte met iedereen die binnenkwam gelijk een praatje zodat ze zich op hun gemak voelden."

Uit die verschillende gesprekken zijn een aantal quotes gebruikt voor het boek. "De quotes gaan over waarom een bepaalde student meedoet met het project of zelfs iemand waar borstkanker in de familie zit en nu dus nog even van haar borsten wil genieten, omdat ze bijna zeker weet dat die van haar uiteindelijk geamputeerd moeten worden."