De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen heeft maatregelen aangekondigd tegen de protestacties van de Internationale Socialisten en Pegida Nederland. De demonstraties vinden plaats op 7 en 8 november.

Dat meldt de gemeente Utrecht.

Om de openbare orde en veiligheid te handhaven heeft Van Zanen afgesproken om de manifestaties te laten plaatsvinden op een vaste locatie: het Hogelandsepark. Ook zal er geen optocht door de stad worden gehouden, deze waren wel aangekondigd door de twee groepen.

De demonstratie mag maximaal twee uur in beslag nemen en er morgen geen discriminerende of opruiende uitingen gedaan worden.

Met de betoging willen de Internationale Socialisten aantonen dat de vluchtelingen welkom zijn in Nederland. Pegida demonstreert tegen het asielbeleid en de islamisering. Eerder waren beide organisaties actief met een demonstratie op 11 oktober. 

Pegida Nederland en de Internationale Socialisten zijn geïnformeerd door de gemeente over het besluit. Op 5 november neemt Van Zanen een definitief besluit over de demonstraties.