Het Mondriaan Fonds is lovend over het aankoopbeleid van het Centraal Museum in Utrecht en draagt daarom met 300.000 euro bij aan het collectieprogramma 2016-2017.
 

Dit is de hoogste bijdrage die het Mondriaan Fonds toe heeft gekend aan een museum.

Het museum hoopt door deze toekenning zich verder te kunnen onderscheiden en Utrecht nog meer op de nationale en internationale kaart te zetten als inspirerende stad.

Het Mondriaan Fonds, stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed, is lovend over het Utrechtse museum vanwege haar aankoopbeleid. "De plannen stralen zelfverzekerdheid uit en zijn goed onderbouwd", aldus het fonds.

Edwin Jacobs, directeur van het Centraal Museum laat weten met de bijdrage van 300.000 euro de museumcollectie verder te kunnen actualiseren en nieuwe samenwerkingen aan te kunnen gaan. 

Vooruitstrevend

"Het betrekken van vooruitstrevende kunstenaars, zoals recentelijk Gabriel Lester bijvoorbeeld. Hij heeft in opdracht van het museum het intrigerende kunstwerk Alarm in the universe gemaakt", vertelt Jacobs. 

Dit werk is nu te zien in de tentoonstelling Lekker Licht, evenals het discipline overschrijdende werk Failed dawn (1979) van Oscar Santillan, dat het museum heeft aangekocht.