Vernieuwde Neudeflat krijgt geen rooftopbar

Er komt geen zogeheten rooftopbar op de bovenste verdieping van de vernieuwde Neudeflat in Utrecht.

Dat heeft ontwikkelaar Sytrus Achmea desgevraagd laten weten.

Enkele weken geleden begonnen Utrechters een actie voor de komst van een bar op het dak van de flat. Zij noemen het "een gemiste kans".

Drie weken geleden lieten verschillende Utrechters weten een openbare ruimte te willen op het dak van de Neudeflat. Onder de naam 'Team Neudeflat' hadden ze via Facebook een actie op poten gezet om zoveel mogelijk Utrechters te mobiliseren voor het plan.

"Utrecht kan wel wat grootstedelijke allure gebruiken", zeiden ze over het initiatief.

Hoop

Syntrus Achmea laat nu weten de ideeën van de actiegroep te begrijpen, maar niet voor de rooftopbar te kiezen. "We begrijpen de motieven, want het uitzicht vanaf de bovenste verdieping is geweldig. Toch krijgt de Neudeflat evenwel een woonbestemming. Daarin is geen plaats voor horeca op de bovenste verdieping."

De initiatiefnemers van Team Neudeflat, die 1688 likes hebben, geven de hoop nog niet op. "We begrijpen dat bij horeca op de 16e verdieping meer komt kijken dan bij appartementen, maar deze uitspraak komt net op het moment dat wij in contact zijn met vier serieuze Utrechtse horecaondernemers en investeerders die genoeg mogelijkheden zien voor een rooftopbar."

De groep gaat er vanuit in gesprek te blijven met Syntrus Achmea.

Lees meer over:
Tip de redactie