Vluchtelingen die verblijven in de Jaarbeurs in Utrecht hebben gisteren burgemeester Jan van Zanen, wethouder Margriet Jongerius en de stad bedankt voor de opvang die ze hebben gekregen in Utrecht. Ze gaven bloemen en een bedankbrief.

De vluchtelingen moeten nog niet officieel weg, maar 10 november verloopt de datum van de opvang in de Jaarbeurs. Of de vluchtelingen daar dan langer kunnen blijven is nog niet bekend.

De burgemeester liet weten de dankbaarheid enorm te waarderen. Ook bedankte hij en de wethouder alle vrijwilligers die zich inzetten voor deze groep asielzoekers. 

"We leven in turbulente tijden", sprak Van Zanen de vluchtelingen toe. "Voor ons zijn de verhalen die jullie meedragen in jullie hoofd en hart ongelooflijk. Ik hoop dat jullie je leven met voorspoed kunnen gaan voortzetten."

"We zetten ons daarvoor in en doen ons best, maar we zijn geen tovenaars. Wees je er ook van bewust dat sommige Nederlandse mensen zich zorgen maken. Probeer eraan bij te dragen dat ook zij zich behaaglijk voelen nu jullie hier zijn."