Loting voor parkeervergunningen bij Europaplein Kanaleneiland

Bij het Europaplein in Kanaleneiland wordt per 1 april betaald parkeren ingevoerd. Voor de ruim zevenhonderd huurders in het complex zijn 28 parkeerplekken beschikbaar die door middel van loting worden verdeeld.

De aanwezige parkeergarage in het complex is enkel bestemd voor de bewoners van koopwoningen. Het aantal vergunningen is dan ook bij lange na niet genoeg om alle autobezitters een parkeerplek te bieden.

Bewoners kampen al jaren met te weinig parkeerplek. De invoering van het betaald parkeren is onderdeel van de herontwikkeling van de Merwedekanaalzone. Vanaf 1 april kost een uur parkeren 2,45 euro.

Via de bewonersgroep op Facebook lopen de klachten inmiddels binnen. Het woonbestuur is zelfs al naarstig op zoek naar iemand die juridische kennis heeft over eigenaarschap van grond, (parkeer)normen en vergunningen.

Kosten

Een parkeervergunning kost 21,90 euro per kwartaal en 87,60 euro per jaar. Huurders zonder vergunning zijn vele malen duurder uit. Wekelijks kan het oplopen van ruim 35 euro tot 49 euro per week.

Het is niet voor het eerst dat er problemen met parkeerplekken rond City Campus Max. Vorig jaar werd ineens twee derde van de plekken gebruikt als bouwterrein.

Lees meer over:
Tip de redactie