De verbouwing van de Albert Heijn aan de Nachtegaalstraat in Utrecht zorgt voor lastige verkeerssituaties. Fietsers en auto's in beide richtingen moeten gebruik maken van één rijstrook en dat zorgt voor gevaarlijke situaties.

Dat zeggen meerdere buurtbewoners tegen DUIC. De verbouwing van de supermarkt begon donderdag.

Fietsers vanuit het centrum worden nu, zonder dat zij goed zicht hebben op de weg, de rijbaan opgestuurd. "Ambulances en andere hulpdiensten staan gewoon vast en bussen doen langer over hun rit", beweert een omwonende bovendien.

Er zijn verkeersregelaars en borden ingezet, maar er wordt getwijfeld of dat niet anders had gekund. "Verkeersborden aan het begin en einde van de straat, waarin met klem wordt geadviseerd de Nachtegaalstraat te vermijden, zouden een welkome aanvulling zijn."

​Vergunning

De gemeente kan op het moment nog niet precies uitleggen hoe de situatie heeft kunnen ontstaan. Een woordvoerder laat weten dat er wel een vergunning is afgegeven voor het innemen van de openbare grond.

"Deze aanvraag is getoetst door Bureau Bereikbaarheid van de gemeente en akkoord bevonden", aldus de zegsman. "Wij houden de situatie in de gaten."