De kledingbibliotheek aan de Westerkade moet de deuren sluiten. Oprichters Evita, Karin en Maud hebben tot hun spijt moeten concluderen dat het zoeken naar een investeerder op niets is uitgelopen.

"Als oprichters hebben we met super veel passie en enthousiasme De Kledingbibliotheek in Utrecht opgezet en het afgelopen jaar gedraaid", laat het drietal weten.

"We hebben echter ook geleerd dat een bedrijf runnen een andere skillset nodig heeft dan het opzetten hiervan. Het commerciële aspect van het bedrijf runnen past minder goed dan wat we bij het starten deden: inspireren, verbinden en delen."

Het betekent niet dat het trio volledig stopt met zich inzetten voor het delen van kleding in plaats van het kopen daarvan. "Samen willen we de wereld nog steeds een klein beetje beter maken, maar op een manier die beter bij ons past."

Het doel is nog altijd een kledingbibliotheek in elke stad. "Maar dit jagen we nu na door te ondersteunen bij het opstarten van initiatieven in andere steden, een groot Kledingbibliotheken-netwerk te starten en hierin ideeën en kennis uit te wisselen."

De Kledingbibliotheek sluit haar deuren definitief op 15 november.