GroenLinks maakt zich grote zorgen over de in hun ogen "radicalisering" van Utrechtse "voetbalsupporters". Dit meldt raadslid Steven de Vries tijdens de commissievergadering over Veiligheid.

Zowel bij de aanval op de noodopvang in Woerden als bij de gewelddadige demonstratie afgelopen zondag op het Vredenburg waren FC Utrecht-hooligans aanwezig.

Ook werd er vorige week een spandoek opgehangen boven de A12 met de tekst "Sluit de grenzen, Eigen volk eerst, Rutte oprotten". Was getekend: UHF, de afkorting voor Utrecht Hooligans Forever.

"Volgens GroenLinks is dit wederom een signaal dat het goed mis is in de harde kern van deze zogenaamde FC Utrecht supporters. Daarom stel ik opnieuw de vraag: wat weten we over radicalisering onder supportersgroepen? En vooral ook: doen we daar voldoende aan?” aldus De Vries.

De Vries sprak zondag op het Janskerkhof tijdens de bijeenkomst van mensen die vluchtelingen welkom heten. "In een ontspannen samenleving, exploiteren politici angsten niet, maar lossen ze die op. Mijn oproep op het Janskerkhof was eenvoudig: houd het hoofd koel en het hart warm."