Dit weekend kun je de film Gluckauf bekijken in het Louis Hartlooper Complex, kunnen gamers hun hart ophalen bij Firstlook Festival en viert het festival Rumor 81 zijn twintigste verjaardag. Maar er zijn meer opties.

Gluckauf
Vorig weekend won de film Gluckauf het Gouden Kalf voor Beste Film op het Nederlands Film Festival. Het Limburgse streekdrama won ook in de categorieën Beste Regie, Beste Scenario en Beste Camera. Vanaf donderdag is hij weer te zien in het Louis Hartlooper Complex.

Wanneer? Vanaf donderdag 8 oktober
Waar? Louis Hartlooper Complex

Walid Ben Selim Bink & DNA: Arabic Poetry meets Kytopia
De Marokkaanse hiphoppionier Walid zit tot vrijdag in Kytopia om samen met DJ DNA, Binkbeats en celliste Guusje Ingen Housz en toetsenist Niels Broos nieuwe muziek te maken rondom spoken word. Walid maakt voor zijn eclectische muziek gebruik van eigen gedichten, maar ook van klassieke en moderne Arabische poëzie met een sterke vrijheidsboodschap. Vrijdagavond laten ze het resultaat aan je horen in TivoliVredenburg.

Wanneer? Vrijdag 9 oktober, zaal open 19:30 uur
Waar? TivoliVredenburg, Cloud Nine
Hoe duur? € 9

Firstlook Festival
Al acht jaar hét gaming-event van de Benelux: Firstlook is waar de nieuwste games, gadgets en hardware voor het eerst aan de Nederlandse en Belgische gamers getoond worden. Dit jaar voor het eerst in de vorm van een driedaags festival. De brede gaming community krijgt de ruimte om hun liefde voor eSports, cosplay, Indies, live streaming, anime en retro te kunnen uiten en delen.

Wanneer? Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 oktober
Waar? Jaarbeurs
Hoe duur? Dagticket € 15, hier verkrijgbaar

Rumor 81: 20 jaar Rumor
Rumor 81, festival voor avontuurlijke muziek, bestaat twintig jaar en dat wordt gevierd. Volgens de vaste formule zijn er per avond drie concerten op drie locaties, voor één prijs. Centraal staat innovatieve muziek op de scheidslijn waar jazz, pop en gecomponeerde muziek samenkomen. Vrijdagavond trapt stemkunstenaar Jaap Blonk af. Kijk hier voor het hele programma.

Wanneer? Vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober
Waar? Op verschillende plekken, kijk hier in het programma
Hoe duur? € 18 / €14 (U-pas, student, CJP, 65+) / Passe-partout: € 30 / € 20

Oost zingt
Stichting Cultuur in Oost zet zich ieder jaar in om wijkbewoners door middel van een cultureel evenement met elkaar te verbinden. Achttien koren komen hun zangkunsten voor een breed publiek ten gehore brengen. Ook bewoners van andere wijken zijn welkom. De koren zijn zeer verschillend in muziekstijl en samenstelling, met een repertoire van Bach tot Beatles. Kijk hier voor meer info.

Wanneer? Zondag 11 oktober vanaf 11:00 uur
Waar? Utrecht University College, auditorium
Hoe duur? Gratis