Na 2,5 jaar wordt de reuze theepot op de Radboudtraverse van het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne verplaatst. Het opvallende kunstwerk moet wijken voor bouwwerkzaamheden.

Dat heeft de gemeentesite CU2030 donderdag laten weten.

De theepot zal vrijdag 2 oktober rond 18.00 met een kraan van Hoog Catharijne worden gehaald. Een dag later krijgt het kunstwerk een nieuwe plek. Hij wordt dan op de parkeergarage aan de Rijnkade geplaatst.

Hoe lang de reuze theepot op de parkeergarage blijft is nog onbekend. Er wordt nog gezocht naar een definitieve locatie in het stationsgebied van Utrecht. Omdat daar nu bouwwerkzaamheden plaatsvinden is er op dit moment nog geen permanente plek gevonden.

De reuze theepot is gemaakt door kunstenaar Lily van der Stokker. Zij maakte het bijna zeven meter hoge kunstwerk in 2013 voor de kunsttentoonstelling Call of the Mall in Hoog Catharijne. 

De gemeente Utrecht en de Stichting Kunst in het Stationsgebied willen de theepot graag in het stationsgebied houden, omdat veel inwoners en bezoekers van Utrecht inmiddels aan de theepot gehecht zouden zijn.