Herontwikkeling van de Utrechtse City-bioscoop in de Voorstraat kan een stimulans zijn voor de noordelijke binnenstad. Dat zegt filmregisseur en bioscoophouder Jos Stelling.

In een interview met DUIC, licht Stelling donderdag de plannen toe die hij heeft met de bioscoop.

"Een toekomst voor City is niet zo vanzelfsprekend. Met de herontwikkeling die wij voor ogen hebben, moet de City iets bijzonders worden: een brede culturele ontmoetingsplaats.”

De plannen voorzien in een grote theater- en horecasetting waarbij het grote toneelpodium dient voor talkshows, lezingen, muzieksessies, literaire avonden en (live) tv-uitzendingen.

"Met respect voor dit rijksmonument zijn er zo mogelijkheden hier iets succesvols van te maken. Zonder subsidie, dus een flinke besparing voor Utrecht en wordt de nieuwe City het ultieme particuliere initiatief."

Stimulans

Stelling, eigenaar van het Springhaver Theater en het Louis Hartloopercomplex, zegt dat behoud van City kan zorgen voor een stimulans voor de noordelijke binnnenstad. Hij vergelijkt dat met de opleving van het Ledig Erf na de opening van het Louis Hartloopercomplex.

Lees meer over de plannen van Stelling op DUIC