De hoge energiekosten waar bewoners bij de Naxosdreef in de Utrechtse wijk Overvecht in mei mee te maken kregen, kunnen nog altijd niet verklaard worden.

Dat meldden Eneco en pandeigenaar Delta Lloyd woensdagavond tijdens een informatieavond aan bewoners.

Uit onderzoek van Eneco en Delta Lloyd is gebleken dat er geen verstoringen zijn aan de installatie en dat alles in orde is. Er zijn wel enkele zaken aangepast: de temperatuur van het water dat door de buizen gaat, een pompregeling en een seizoensschakeling.

Ook liet Eneco weten een verdeelsleutel te willen gebruiken, waardoor bewoners die hoger wonen een ander tarief gaan betalen dan bewoners die dichterbij de straat wonen.

Teleurgesteld

“Eigenlijk zijn we niks opgeschoten met de informatiebijeenkomst”, vertelt een teleurgestelde buurtbewoner. “Op veel van mijn vragen kon niemand een echt verhelderend antwoord geven."

"Ik vroeg ik me onder andere af waar die enorme stijging in kosten sinds 2010 vandaan is gekomen. Eneco gaf als antwoord dat als er minder gestookt wordt, het aantal gigajoule per eenheid hoger wordt en dat er dus meer betaald moet worden. In mijn ogen is dit een raar verhaal. Mocht dit de stijging verklaren, dan houd ik mijn hart vast voor de komende jaren.”

Waarschijnlijk wordt in de komende tijd opnieuw een informatiebijeenkomst georganiseerd. Buurtbewoners gaven woensdag echter aan weinig vertrouwen te hebben in een in hun ogen positieve uitkomst.