Het festival 'Geknaekt in de Bajes' in de voormalige gevangenis Wolvenplein in Utrecht gaat niet door. De brandweer heeft de locatie na een eindinspectie woensdagochtend niet veilig genoeg bevonden.

"Dit is ontzettend zuur", laat Patricia Weijman van de organisatie weten. "Vanmorgen tijdens de eindinspectie zijn er nieuwe tekortkomingen geconstateerd. Sommige veiligheidspunten zijn niet goed verwerkt en deze kunnen niet voor 3 oktober aangepast worden."

Dat de organisatie pas 10 dagen voor aanvang hoort dat het niet door kan gaan is vervelend. "In eerste instantie zou de inspectie op 11 september plaatsvinden en dat werd ineens verschoven", zegt Weijman.

In november is de volgende inspectie en pas daarna kan er gekeken worden of er een nieuwe datum gepland kan worden voor Geknaekt in de Bajes.

Teleurstellen

"Het is heel jammer dat we nu zoveel bezoekers moeten teleurstellen.Al onze voorbereidingen zijn nu voor niks geweest. Maar er was zoveel animo dat we bereid zijn om risico’s te nemen voor een volgende editie", zegt Weijman.

Op Facebook hadden zich ruim vijfduizend mensen aangemeld voor het festival. De kaartverkoop was nog niet gestart.