Alle 500 vluchtelingen die momenteel in de Utrechtse Jaarbeurs verblijven zijn inmiddels geregistreerd. Dat bleek dinsdag tijdens een tweede informatieavond.

De laatste dagen is de Immigratie- en Naturalisatiedienst naar Utrecht gekomen om alle registraties van de vluchtelingen in het kader van het logistieke proces voor de opvang te voltooien.

De tweede registratie, in het kader van de asielprocedure, zal plaatsvinden als deze mensen doorverhuizen naar een reguliere asielopvanglocatie.

Vrij

Jan-Willem Anholts, woordvoerder van COA, laat weten dat de vluchtelingen niet op de zevende verdieping van het Beatrixgebouw hoeven te verblijven.

“Opvanglocaties in Nederland zijn geen gesloten instellingen. Mensen zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen. Dat geldt voor deze noodopvanglocatie in de Jaarbeurs, maar ook voor de crisisopvanglocaties in Nederlandse gemeenten en reguliere opvanglocaties van het COA.”

Vrijwilligers

Het Rode Kruis heeft nog tien vrijwilligers nodig voor de ‘Welkom Winkel’ aan de Koningsweg, hier wordt mannenkleding ingezameld voor de vluchtelingen in de Jaarbeurs. Het gaat om het assisteren bij het opruimen van bedden, EBHO’ers, sorteren van spullen en kleding en assistentie bij Welkom Winkels, liet de organisatie dinsdag ook weten.