Het coldcaseteam van de politie vermoedt dat de moeder van een in 2006 in Utrecht gevonden babylijkje afkomstig is uit Centraal- of West-Europa.

In Opsporing Verzocht werden dinsdagavond nieuwe feiten bekendgemaakt over de moeder van de baby, die de naam Renee van Utrecht heeft gekregen. Het lichaampje werd in oktober 2006 dood gevonden tussen vuilnis bij een afvalverwerker in Utrecht.

Uit nieuw isotopenonderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut blijkt dat de moeder tijdens de zwangerschap in 2006 waarschijnlijk in zuidelijk Nederland, het noorden van België of mogelijk in het westen van Duitsland heeft gewoond. Dat kan in het stroomgebied rond de rivieren Rijn en Leine (bij Hannover) zijn geweest.

De vrouw is in de laatste drie tot vier maanden van de zwangerschap zo'n honderd kilometer verhuisd. Dat moet grofweg vanaf juli 2006 zijn gebeurd, blijkt uit het forensisch onderzoek.

Nagels

De politie kon de herkomst van moeder en dochter achterhalen door onder meer onderzoek van haar, nagels en het water dat de baby via de moeder in haar lichaam heeft opgenomen.

Uit die gegevens kon ook de verhuizing worden geanalyseerd. Het onderzoek richt zich ook op hulpverleners, die mogelijk iets van een zwangerschap hebben gemerkt.

Het meisje werd destijds begraven op begraafplaats Daelwijck in Utrecht. Het graf ziet er verzorgd uit. De politie probeert in contact te komen met mensen die het graf onderhouden.