De Utrechtse afdelingen van de Partij van de Arbeid en de ChristenUnie hebben samen een meldpunt 'tijdelijke opvang vluchtelingen' opgezet. Alle uitvoerbare ideeën die hier binnen komen zullen de partijen aanbieden aan de wethouder.

Op deze manier willen raadslid Bouchra Dibi (PvdA) en fractievoorzitter Martijn van Ooijen (CU) Utrechters betrekken bij de zoektocht naar geschikte locaties.

"De denkkracht van de stad levert misschien wel meer op dan de gemeente kan bedenken," laat Martijn (CU) op de website van de PvdA weten.

De twee politici hebben niet alleen een meldpunt opgezet, ze hebben ook een brief gestuurd aan vastgoedeigenaren, zorginstellingen, kerken, moskeeën en andere maatschappelijk betrokken organisaties.

Op Twitter laat PvdA-raadslid Bouchra Dibi weten dat ze vindt dat de gemeente te weinig doet aan het vinden van geschikte locaties voor de vluchtelingen. De gemeente laat weten wel degelijk in gesprek te zijn met verschillende vastgoedeigenaren. 

"We zijn op dit moment aan het inventariseren hoeveel vluchtelingen wij, als gemeente Utrecht, kwijt kunnen," zegt Maud Bredero van de gemeente Utrecht. "We willen graag grote panden vinden waar we meer dan twee vluchtelingen kwijt kunnen. Het gaat niet zozeer om de enkeling, maar vooral om de grote groep."

Het meldpunt 'tijdelijke opvang vluchtelingen' is te bereiken via de mail: opvangvluchtelingen@gmail.com.