De Neudeflat is verkocht. Syntrus Achmea Real Estate Finance gaat de verbouwing van het markante gebouw op zich nemen. 1 oktober start de verbouwing.

Dat maakte bouwbedrijf De Nieuwe Norm dinsdag bekend.

De verbouwing duurt ongeveer een jaar. Op de eerste verdieping wordt een horecafunctie gerealiseerd. Op de tweede tot en met de vijftiende laag komen appartementen en op de zestiende verdieping komt er een publieke voorziening met uitzicht over de Utrechtse binnenstad.

Naast een transformatie zal de buitenkant van de Neudeflat op onderdelen worden gewijzigd. Zo komen er nieuwe kozijnen en gevelpanelen, verdwijnt het trappenhuis aan de buitenzijde en komen er hiervoor balkons terug.

Fietsenstalling

In eerste instantie zou de verbouwing in maart al beginnen, maar door een huurcontract van de gemeente dat doorliep tot 2017 voor de onderste verdieping kon er niet zomaar verbouwd worden. 

Voor de onderste verdieping, waar nu nog de fietsenstalling zit, moest nog een partij gevonden worden. De gemeente heeft hiervoor als een soort intermediair opgetreden om verschillende partijen bij elkaar te brengen en zodoende zo snel mogelijk ook voor dit gedeelte van het gebouw een huurder te vinden.

Anders dan in de markt gebruikelijk is, wordt er door Syntrus Achmea Real Estate Finance geen indicatie gegeven van de huurprijzen.