Zondag opent Culturele Zondagen het Utrechtse culturele seizoen officieel met het Uitfeest. De hele stad staat in het teken van muziek, theater, literatuur, dans, cabaret en veel meer. Maar er zijn meer opties dit weekend.

Castellum Hoge Woerd

In het gloednieuwe Castellum Hoge Woerd – open sinds vorig weekend – kun je 3000 jaar geschiedenis van de ‘nieuwe’ Vinex-wijk Leidsche Rijn komen ontdekken. Speciaal voor de openingsmaand maakten toonaangevende Utrechtse theatermakers en spelers een theaterproductie. Het zijn vijf korte voorstellingen, aan de hand van archeologische vondsten, die samen een geheel vormen. Kijk hier voor meer info en kaarten.

Wanneer? Donderdag 3 september tot en met zondag 13 september
Waar? Podium Hoge Woerd
Hoe duur? € 15 / student, -18, U-pas € 12

U-nite Festival

Lokaal talent uit Utrecht en omstreken krijgt vrijdag open podium bij U-nite Festival. Amateurs en professionals treden ieder maximaal een half uur op en bieden een gevarieerde avond vol verrassingen. Denk aan singer-songwriters, Afrikaanse drums, en rapmuziek. Op de binnenplaats van het theater kun je terecht voor Soep van Sens, cocktails van Bartender Abdel en spareribs van Jay Willets. Kijk hier voor meer info.

Wanneer? Vrijdag 4 september van 17:00 tot 00:30 uur
Waar? ZIMIHC Stefanus Theater
Hoe duur? € 4

Lief Festival

Lief Festival bestaat 10 jaar. Langs het water van Strijkviertel kun je weer dansen dat het een lieve lust is op de fijnste en nieuwste techno, techhouse, deephouse en house. Zo kun je bij de vier grote area’s onder meer ROD (techno), Dominik Eulberg (deep & techhouse) en La Fuente (house) zien en horen. Kijk hier voor de hele line-up. Nog niet uitgedanst? De officiële afterparty is in Poema RAW.

Wanneer? Zaterdag 5 september van 12:00 tot 23:00 uur
Waar? Strijkviertel
Hoe duur? € 42,50. Bestel hier je kaarten.

Uitfeest 2015 – Culturele Zondag

Het is weer tijd voor de feestelijke start van het Utrechtse culturele seizoen: het Uitfeest. Meer dan 100 instellingen openen voor het Open Huizen programma hun deuren en laten alvast iets zien of horen van hun aanbod uit het komende seizoen. Er wordt afgetrapt in TivoliVredenburg (i.s.m. Festival Oude Muziek) met een uitvoering van Thomas Tallis’ muziekstuk Spem in Alium.

Dansen tot je erbij neervalt doe je o.a. op de Neude. Het Literatuurhuis luidt het nieuwe boekenseizoen in, met onder meer interviews met Utrechts eigen Arthur Japin. Een preview op het Nederlands Film Festival krijg je bij de openluchtbios op het Stadhuisplein met de film Bloed, Zweet en Tranen. En er staat nog veel meer leuks op het programma.

Wanneer? Zondag 6 september
Waar? Op verschillende plekken in de stad. Kijk hier op de locatieplattegrond
Hoe duur? Verschilt, kijk in het programmaboekje voor meer info

Steekmarkt op de Mariaplaats

Zin in iets anders dan het Uitfeest, of even uitgefeest? Voor gezelligheid, mooie streekproducten als brood, wijnen, sapjes, delicatessen voor thuis of iets lekkers om meteen op te eten zit je weer goed deze zondag bij de Streekmarkt op de Mariaplaats. Kom kijken, proeven en kennismaken.

Wanneer? Zondag 6 september van 11:00 tot 18:00 uur
Waar? Mariaplaats
Hoe duur? Entree is gratis