De zitting voor de rechtszaak tussen Broese Boekverkopers en de gemeente Utrecht dient dinsdag 6 oktober. Dat heeft de eigenaar van de boekhandel, Erik van Doorn, laten weten.

Begin juli werd duidelijk dat Van Doorn een rechtszaak had aangespannen tegen de gemeente. Broese huurt de locatie op de Stadhuisbrug van de gemeente.

Toen Van Doorn een doorstart van de failliete vestiging van Polare in maart 2014 realiseerde, was er met de gemeente afgesproken dat als er voor 1 januari 2015 geen duidelijkheid zou zijn over de hervestiging van de bibliotheek, Broese een contractverlenging van vijf jaar zou krijgen van de gemeente Utrecht.

Contract

Toen dit niet was gebeurd ging Van Doorn ervan uit dat het contract automatisch zou worden verlengd. Echter, de gemeente wilde afgelopen juli alsnog onder dat contract uit en meldde aan de boekhandel dat ze per 31 december 2016 de huurovereenkomst beëindigen en dat Van Doorn wordt verzocht om tegen die tijd het pand te verlaten.

"Als wij hadden geweten dat we er maar voor 2,5 jaar konden zitten, hadden we de overname natuurlijk nooit gedaan", zei Van Doorn twee maanden geleden hierover.

Van Doorn laat nu weten dat er sinds de aangekondigde rechtszaak twee maanden geleden één keer contact geweest is met wethouder Jansen. Die heeft destijds een alternatieve locatie aangeboden voor Broese.

"Maar deze was niet aantrekkelijk. We kennen inmiddels elkaars standpunten en ik denk dat wij een hele goede zaak hebben", zegt Van Doorn.