De herinrichting van de Drift is voltooid. In die nieuwe opzet zijn er vijfhonderd nieuwe parkeerplekken voor fietsen gerealiseerd, er staan twaalf nieuwe bankjes en het is niet langer toegestaan om fietsen op straat te parkeren. 

De vijfhonderd nieuwe parkeerplekken zijn te vinden in de Keizerstraat, waar een nieuwe fietsenstalling van de Universiteit Utrecht aan 320 fietsen plek biedt. Op het Janskerkhof, direct grenzend aan de Drift, is nu een fietsparkeervak voor 130 fietsen. Ook is er op de Voorstraat een fietsparkeervak voor 45 fietsen bij de City-bioscoop gerealiseerd.

De gemeente heeft het plan voor de herinrichting van de Drift samen met de Universiteit Utrecht (UU) en andere betrokkenen in de buurt gemaakt. Dit naar aanleiding van de problemen die de rijen dik geparkeerde fietsen veroorzaakten.

"Zonder de overlast van geparkeerde fietsen is er weer alle ruimte voor bewoners en bezoekers om echt te kunnen genieten van deze historische Utrechtse straat", laat de gemeente weten.

Bike Parking Team

De officiële opening van de heringerichte Drift is aanstaande maandag om 9.00 uur en valt samen met de start van de actie van het ‘Bike Parking Team’ . Wethouder Lot van Hooijdonk geeft dan samen met Anton Pijpers, vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht, het startsein.

Het Bike Parking Team poetst deze ochtend fietsen en monteren gratis fietsenstandaarden. Ook na 31 augustus blijven gemeente en universiteit de studenten actief wijzen op het nieuwe fietsparkeerbeleid. Onder andere via fietslabels, posters, spandoeken en speciale servicemedewerkers.

Vanaf 20 september worden fietsen die op de Drift staan verwijderd.