Utrecht spant de kroon als het gaat om een autoverzekering afsluiten. Met een gemiddelde premie van 30,61 euro per maand is de stad duurder dan andere provinciehoofdsteden.

Utrecht wordt risicovoller ingeschat om schade te rijden. Dat blijkt uit cijfers van autoverzekering.nl die donderdag zijn gepubliceerd.

Rotterdam en Amsterdam staan niet genoteerd in het onderzoek, omdat dit geen hoofdsteden van een provincie zijn. Ter vergelijking: In Assen blijkt een personenauto het goedkoopst te verzekeren.  De gemiddelde premie daar bedraagt 23,06 euro per maand.

Utrechters hebben ook de duurste premies voor een WA beperkte casco en WA volledige casco verzekering. Het aantal diefstallen uit en vanaf auto’s is met 16,7 diefstallen per 1.000 inwoners in 2014 het hoogste van alle provinciehoofdsteden in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Per 1.000 inwoners wordt ook de meeste schade in Utrecht gereden. Vorig jaar heeft 8,9 op de 1.000 inwoners te maken gehad met materiële schade aan hun auto.  Om deze reden zal de maandelijkse premie van de autoverzekering hoger zijn dan in andere steden.