Vrijdag vindt een grote verandering plaats in de hal van Utrecht Centraal. Dan verhuist een groep winkels en restaurants naar hun nieuwe locatie. Etos, een tweede Starbucks, Leonidas, Bloemenplaza en Julia’s maken de overstap. 

Alle tijdelijke winkels in de stationshal worden vervolgens stap voor stap gesloopt. De ruimte die vrijkomt biedt extra loopruimte en overzicht voor reizigers. 

De oude Bruna, AH to go en Starbucks (ter hoogte van toegang naar spoor 5-7 en 8-9) zijn inmiddels weg. Waar tot voor kort deze winkels stonden, ligt inmiddels een nieuwe vloer.

Aziatisch restaurant

Een nieuwkomer is Enoki, een nieuw Aziatisch restaurant met verse producten die ter plekke worden bereid. Enoki en Julia’s zitten samen aan de ‘Fresh Food Court’ met terras.

Vanaf september volgt een tweede ronde en worden stap voor stap de nog lege nieuwe winkelruimtes, zowel in de hal als op de passage buitenlangs verder ingericht. Dan volgen onder andere een nieuwe Burger King, de vernieuwde Broodzaak, La Place, Sven & Sophie (hiervoor: Jambelle), Le Clair en een Visspeciaalzaak.

Bistro

Medio oktober vindt voorlopig de laatste verandering plaats en opent ook de verdieping met 500 zitplaatsen waar een bistro een restaurant een langer verblijf op het station aantrekkelijk moeten maken.

Bekijk de nieuwe plattegrond van Utrecht Centraal