De juridische procedure die de gemeente Utrecht was gestart tegen het advocatenkantoor van Yehudi Moszkowicz op de Voorstraat is afgebroken.

Dat meldt De Telegraaf vrijdag.

Nadat de secretaris van de welstandscommissie eerder aangaf moeite te hebben met de gevelbelettering en het uiterlijk van het pand, begon de gemeente een juridische procedure.

In een kort geding, aangespannen door de jongste Moszkowicz van de familie, werd de procedure naar de prullenbak verwezen door de rechter. De rechter begreep niet waarom dwangsommen waren opgelegd aangezien de gemeente "al jaren niet meer optreedt tegen reclameborden in het centrum die in strijd zijn met de regels".

De opgelegde dwangsommen hoeven nu niet betaald te worden en de belettering van de gevel kan blijven hangen.

Opzet

De secretaris van de welstandscommissie had moeite met de gevelbelettering van het recent opgeknapte pand met de neus naar de Neude. Manon van der Wiel had volgens het dagblad eerder gesproken over een "armoedig opgeknapte gevel" en vermoedde daarin zelfs opzet.

De gemeente sluit niet uit een nieuwe procedure te starten als er een nieuwe besluitvorming volgt, maar zal voorlopig geen dwangsommen meer opleggen bij illegale reclame-uitingen.