De officier van justitie eist vijftien maandel celstraf vanwege een steekincident op de Kastordreef in Utrecht.

Wat er precies gebeurde bij de steekpartij op 25 januari dit jaar is de officier van justitie nog altijd niet helemaal duidelijk. Wel zou vaststaan dat de 20-jarige verdachte het slachtoffer drie keer stak, een keer in zijn bil en in zijn beide benen.

De officier vindt zware mishandeling bewezen en eist een celstraf van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Als bijzondere voorwaarde eiste ze ook een meldplicht bij de reclassering en verplichte behandeling voor zijn problematiek.

De verdachte heeft geweld- en vermogensdelicten op zijn strafblad en bleek na een persoonlijkheidsonderzoek verminderd toerekeningsvatbaar. Om hem te stimuleren uit de criminele omgeving te komen eiste de officier bovendien dat hij begeleid gaat wonen op een locatie buiten Utrecht in combinatie met een locatieverbod voor Overvecht de komende zes maanden.

Zelf gaf de verdachte aan uit een criminele groep waar hij bij hoorde te willen stappen en dat hij daarom werd bedreigd en getreiterd. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.