Afgelopen maandag hebben op het politiebureau zich twee verdachten gemeld die betrokken waren bij de voetbalrellen op vrijdag 24 juli tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tussen FC Utrecht en Derby County.

Deze oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen werd overschaduwd door ongeregeldheden.

De politie hield zestien personen aan, waarvan er vier werden afgehandeld door de politie. Zij kregen een bekeuring. De overige twaalf verdachten kregen een dagvaarding voor een themazitting.

Het onderzoek naar andere verdachten werd voortgezet en leidde tot het bekend worden van deze verdachten. Het gaat in beide gevallen om inwoners van Utrecht van 21 en 36 jaar oud.

Justitie legde ook bij hen een gedragsaanwijzing op. Dit houdt in dat ze zich tot 2 oktober tijdens thuiswedstrijden niet mogen bevinden in stadion Galgenwaard en directe omgeving.

Melden

Tijdens uitwedstrijden moeten ze zich melden en mogen geen contact hebben met hun medeverdachten. Als ze deze voorwaarden overtreden, dan worden ze weer aangehouden en vervolgd.

Beide verdachten zullen moeten verschijnen op een themazitting. De datum is nog niet bekend. Het onderzoek naar de ongeregeldheden wordt onverminderd voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.