Aan de jaarlijkse Uit-dagen in Utrecht kunnen volgende week tweehonderd studenten meer dan normaal meedoen. Door het verhuizen van de feesten naar TivoliVredenburg kunnen er maandag in totaal 3.800 studenten meelopen.

Door de overstap van de tent op het University College Utrecht naar TivoliVredenburg als locatie voor de opening en avondfeesten, kan de UIT met tweehonderd deelnemers groeien dit jaar.

Tijdens de vier dagen zullen de UITlopers zoals gebruikelijk in groepjes van vijftien personen onder begeleiding van twee mentoren een uitgebreid programma krijgen.

Opvallend dit jaar is onder andere het 'Hop in, Hop uit' systeem. Vijf Engelse dubbeldekkers brengen de studenten op maandag van het Universiteitsmuseum naar het Lepelenburg, het Domplein of de Neude. 

Op dinsdag is er onder andere een stormbaan in het Griftpark en donderdag kan daar levend Zwerkbal gespeeld worden.

Duurzaam

De organisatie richt zich dit jaar nog meer dan anders op duurzaamheid. "Door elk jaar stappen te maken, wordt het evenement steeds duurzamer", laat de organisatie weten.

Zo lopen dit jaar alle medewerkers in duurzame shirts en truien, zijn de Uit-tasjes van duurzaam Juco (jute en katoen) gemaakt, wordt afval gescheiden en is er op woensdag een duurzame lunch.

Daarnaast is een groot deel van het programmaboekje vervangen door een mobiele app. Ook zitten alle lunches in kratten en wordt er daardoor veel afval bespaard. Ten slotte zijn er op donderdag afvalbutlers en een energieopwekkende dansvloer.

Heeft u foto's bij dit bericht? Upload beeld via NUfoto, of via WhatsApp