Tien nijntje-beelden zijn voortaan te zien bij het Centraal Museum. De beelden werden van de Utrechtse straten gehaald omdat ze beschadigd raakten.

Zo werd bij een van de nijntjes een oor afgebroken, ook andere beelden hadden te maken met vandalisme.

Het is dit jaar de zestigste verjaardag van nijntje, om dit te vieren werden er zestig beelden in verschillende steden in Nederland en Japan verspreid. In de Utrechtse binnenstad stonden er veertien.

Na verloop van tijd werd duidelijk dat de openbare ruimte de beelden niet goed deed. De beelden vielen ten prooi aan vandalen of raakte beschadigd door ongelukjes. Om verdere schade te voorkomen werden de beelden van straat gehaald.

Sinds afgelopen week zijn er tien beelden te zien bij het Centraal Museum. De nijntjes die in de binnentuin staan en bij de ingang van het Centraal Museum zijn zonder museumkaartje te bewonderen.

Centraal Museum

Voor de ingang van het museum zijn de beelden van Richard Hutten en Piet Paris te zien. In de binnentuin staan de beelden van Barbara Wijnveld, Fleur van der Weel, Jurriaan van Hall, Klaas Gubbels en Charlotte Dematons.

Er staan twee nijntje-beelden in het Centraal Museum. Deze twee beelden zijn alleen te bewonderen met een een geldig toegangsbewijs voor het museum. Het gaat hierbij om de beelden van Studio Job en Studio Piet Boon.