Utrecht gaat een nat en winderig weekend tegemoet. Vooral zaterdag verloopt onstuimig met veel regen.

De temperatuur blijft zaterdag steken op 18 graden en het regent bijna de hele dag. 's Avonds neemt de buiigheid wel iets af, maar is er nog steeds kans op een bui. Het gaat wel een stuk minder hard waaien.

De wind draait zaterdagochtend van het westen uit naar een noordwestelijke richting, waardoor de wind fors in kracht toeneemt. Aan het einde van de ochtend zijn aan de zuidwestkust windstoten mogelijk van 80 tot 90 kilometer per uur. Ook gaat de wind gepaard met regen. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege het gevaarlijke weer.

De windstoten kunnen zorgen voor afwaaiende takken die nog meer hinder verzorgen voor het verkeer. Ook watersporters en campinggasten moeten opletten.

Zondag

Zondag krijgt Utrecht te maken met iets rustiger weer. De wind neemt af (kracht 4) en de dag begint droog, waarbij de zon zich 's ochtends even zien. 'Zondagmiddag neemt de bewolking toe en gaat het opnieuw regenen. Met een temperatuur van 21 graden is het wel iets warmer.

Maandag staat volgens weeronline opnieuw in het teken van wind en stevige buien met daarbij ook kans op onweer. De temperatuur komt in Brabantse Wal niet boven de 19 graden uit. De dagen daarna herstelt het weer zich vermoedelijk.