De Biltse Rading, de verbindingsweg tussen Utrecht en De Bilt, is van 27 juli tot 22 augustus afgesloten voor doorgaand verkeer. Als gevolg hiervan is ook de aansluiting met de A27, afslag 30, afgesloten.

De gemeente gaat in die periode het asfalt vervangen van de weg: vanaf het Kardinaal Alfrinkplein tot aan de Voorveldselaan en vanaf de invoegstroken vlakbij de Voordorpsedijk tot aan de gemeentegrens met De Bilt

In 2010 werd de Sartreweg door de gemeente aangepakt, in 2013 volgde het Kardinaal Alfrinkplein. Vorig jaar zijn de invoegstroken van afrit 30 verbreed en is een deel van de Biltse Rading aan beide zijden van het viaduct opnieuw geasfalteerd.

Om toen de werkzaamheden en de afsluiting van de weg niet te lang te laten duren, wordt het restant van het asfalt van de Biltse Rading nu vervangen.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de afslag Veemarkt De Bilt afgesloten. Dit wordt op de snelweg met borden aangekondigd. Ook kan het verkeer van en naar Utrecht/De Bilt niet over de Biltse Rading. Het verkeer vanaf de snelweg én het verkeer dat de stad in en uit wil, wordt omgeleid.

Verkeer vanuit Utrecht de stad uit, wordt omgeleid via het Robert Kochplein en de Waterlinieweg. Verkeer vanuit De Bilt naar Utrecht wordt omgeleid via de Utrechtseweg N237 en de Berekuil.

De ondernemers en het recreatiegebied Voorveldsepolder blijven bereikbaar via de Ariënslaan. Leveranciers voor de ondernemers krijgen een andere route toebedeeld.

Fietspad

Ook het fietspad vanaf het Kardinaal Alfrinkplein tot aan de tunnel Voorveldselaan wordt opnieuw geasfalteerd. De werkzaamheden aan het fietspad duren een week langer dan de werkzaamheden aan de rijweg, dus tot 29 augustus. Fietsers worden omgeleid.

Van 20 juli tot 7 augustus worden ook werkzaamheden uitgevoerd aan de Kardinaal de Jongweg. De gemeente moet een put vervangen in de rijweg. Plaatselijk is dan maar een rijstrook beschikbaar.