Er staan weer allerlei bijzondere dingen op het programma dit weekend. Zo kunnen Utrechters de hele week al warm draaien voor Studio Stekker Festival van aanstaande zaterdag. En staat de allereerste Utrechtse Buurtcamping in Majellapark en Noordse Park. Maar er is meer.

Studio Stekkerweek

Deze week verzamelen de artiesten die geboekt staan op het Studio Stekker Festival aanstaande zaterdag in de Voorveldse Polder zich in Kytopia. Daar gaan ze samenwerkingen aan die worden vertoond op het festival. Nieuw dit jaar is dat bezoekers bij allerlei aan Studio Stekker gelieerde evenementen welkom zijn. O.a filmvertoningen, workshops en dansen. Kijk hier voor het programma en meer info.

Wanneer? De hele week
Waar? Op verschillende locaties
Hoe duur? Verschilt per evenement

Buurtcamping

Na succesvolle edities in Amsterdam staat de Buurtcamping nu ook in Utrecht. Drie dagen lang is het park een klein gemoedelijk dorpje midden in de grote stad. Door samen de camping op te bouwen en activiteiten te organiseren, leren buurtbewoners elkaar tijdens een ontspannen vakantie beter kennen. Hier kun je reserveren.

Wanneer? Vrijdag 24 t/m zondag 26 juli
Waar? Majellapark en Noordse Park
Hoe duur? €20 per tent en €20 p.p. / t/m 12 jaar gratis / U-pas €2,50 per tent en €2,50 p.p.

HortusFestival
Het HortusFestival is Nederlands groenste zomerfestival voor kamermuziek en staat bekend om zijn verrassende combinaties van sfeervolle locaties en bijzondere muziek. In de programmering staan daarom componisten uit het Fin du Siècle centraal, die zich lieten inspireren door de natuur. De komende zes zaterdagen staat Het Hortus Festival geheel in het teken van de nacht. Kijk hier voor het programma.

Wanneer? Vanaf 25 juli steeds om 20:00 uur
Waar? De Oude Hortus
Hoe duur? € 26, vooraf bestellen

Studio Stekker Festival
Na een week opwarmen is het eindelijk zover: Studio Stekker Festival opent haar poorten voor een dag vol experimentele elektronische muziek. Muzikanten uit diverse landen komen samen in niet eerder gehoorde samenstellingen. Optredens van o.a. Apparat, Mathew Jonson, Brandt Brauer Frick, Culoe de Song en Breach. Kijk hier voor het programma.

Wanneer? Zaterdag 25 juli vanaf 12:00 uur
Waar? De Voorveldse Polder
Hoe duur? € 38,50

Ultrasonic Festival
Het natuurgebied rondom de Maarsseveense Plassen staat zaterdag weer in het teken van Ultrasonic Festival. Het maakt niet uit waar je van houdt qua electronische muziek, ze hebben het allemaal. Van EDM tot de puurste techno en hardste hardstyle, Ultrasonic is er om jouw op je muzikale wenken te bedienen. Kijk hier voor de line-up.

Wanneer? Zaterdag 25 juli van 12:00 tot 23:00 uur
Waar? Maarsseveense Plassen
Hoe duur? €39,50

Fietsen naar de Maan
De filmklassieker Fietsen naar de Maan (1962, met o.a. Jeroen Krabbé, Lex Goudsmit en Ton Lensink) was vijftig jaar geleden voor het laatst te zien in de bioscopen. Louis Hartlooper Complex vertoont hem zondag in het kader van de klassieker reeks Timeless Sunday. Filmmuseum EYE restaureerde de film, die na de première ingekort werd, en daardoor heb je nu de unieke kans hem in de oorspronkelijke bioscoopversie zien.

Wanneer? Zondag 26 juli om 11.30 en 19.00 uur
Waar? Louis Hartlooper Complex
Hoe duur? € 8.50, je kunt hier reserveren

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.