Een 19-jarige bestuurder van een gestolen scooter is na een achtervolging door een motoragent aangehouden bij de Billitonkade in Utrecht. De bestuurder botste op de achterkant van een auto en sprong in het water om uit de handen van de politie te blijven.

Met behulp van een oplettende burger kon de verdachte worden aangehouden.

Bij een kruising op de Vleutenseweg zag de agent twee jongens op een scooter met hoge snelheid langskomen en maande hen tot stoppen. De jongens gingen er vervolgens met hoge snelheid vandoor.

Tijdens de achtervolging sprong de bijrijder van de scooter en vluchtte een zijstraat in. De bestuurder reed door, maar raakte uit balans en klapte tegen de achterkant van een geparkeerde auto.

De verdachte vluchtte daarna te voet verder. De motoragent zag een burger tegemoet komen en riep: “ Pak hem” . Waarna de burger de verdachte vast probeerde te pakken. De jongen wist zich los te rukken en sprong het water in bij de Billitonkade.

Klem

De verdachte zat klem tussen een woonark en de kade, maar weigerde het water uit te komen. Even later kon de verdachte met hulp van een aantal agenten uit het water worden gehaald.

De verdachte is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De scooter bleek van diefstal afkomstig en de kentekenplaten klopten niet bij de scooter. De jongen is aangehouden voor diefstal en heling van de scooter.