De zomer is in volle gang en dus is er weer genoeg te doen in Utrecht dit weekend. De Parade is weer neergestreken in Moreelsepark en liefhebbers van klassieke muziek kunnen hun hart ophalen bij concerten van het Nederlands Strijkersgilde en Catharijn Classique.

De Parade

Het reizende theaterfestival De Parade viert deze zomer haar 25e verjaardag en strijkt vrijdag na Rotterdam en Den Haag neer in het Utrechtse Moreelsepark, voordat zij doorgaat naar Amsterdam. Er staan weer vele theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen op het programma. Het merendeel is speciaal voor de Parade gemaakt. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag ook een KinderParade met een uitgebreid scala aan theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Bekijk hier het blokkenschema. De voorstellingen verschillen in prijs.  
Wanneer? Vrijdag 17 juli t/m zondag 2 augustus

Concerten Nederlands Strijkersgilde

Het Nederlands Strijkersgilde stelt jaarlijks in de zomer een klassiek muziekprogramma samen en voert dit door heel Nederland uit. Dit weekend staan ze in Utrecht. Vrijdagavond staat het NSG om 20.15 in de Geertekerk. Deze editie slaat een brug tussen Oud & Nieuw: met o.a. Beethoven (klassiek richting de romantiek) en Korngold (een componist die groot werd met filmmuziek in Hollywood).
Prijs: volwassenen 12 euro / jongeren t/m 27 jaar 10 euro. Hier kun je reserveren.

Catharijn Classique

Voor de vierde keer vindt deze zomer Catharijn Classique plaats in de sfeervolle kloostertuin van Museum Catharijneconvent. Van zondag 19 juli tot en met zondag 30 augustus kunt je genieten van zeven klassieke openluchtconcerten. De concerten vinden elke zondag plaats om 13.30 uur en om 15.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Kijk hier voor meer info.

Frans Film Festival: Plein Les Yeux

Zondag vertoont Louis Hartlooper Complex de drie beste Franse films van het Plein Les Yeux festival. Dit festival presenteert een selectie aan veelgeprezen nieuwe films uit Frankrijk en Franstalige gebieden die nog niet eerder werden vertoond in Nederland. Zondag kun je Max & Lenny, Spartiates (Spartans) en Vie Sauvage (Wild Life) komen bekijken.

Wanneer? Zondag 19 juli om 17:00, 19:00 en 21:00 uur
Prijs: 8,50 euro / cineville-pas gratis. Hier kun je reserveren.