De 32-jarige Kriston van B. uit Lopik is vorige week donderdag aangehouden voor verdenking van oplichting. Dat maakte de politie woensdag bekend. De man werd bekend doordat hij vorig jaar oktober 50 uur lang muziek heeft gemaakt op de Neude om geld op te halen voor het KWF en KIKA.

Maar dat geld hebben de goede doelen nooit ontvangen.

De oplichtingspraktijken van Kriston van B. kwamen vorig jaar aan het licht toen verschillende leveranciers en donateurs die hadden meegewerkt aan de actie op de Neude, niet betaald werden. Daarom deden een paar leveranciers en donateurs aangifte bij de politie.

Nu wordt onderzocht of er sprake is van strafrechtelijke oplichting. Daarnaast wordt de man ook verdacht van het verkrijgen en niet terugbetalen van een lening.

Leugens

Kriston van B. heeft inmiddels bekend dat hij op basis van leugens en valse documenten een groot geldbedrag heeft geleend. Voor dat feit is hij vorige week aangehouden in Vlaardingen en overgebracht naar Utrecht.

Bij de aanhouding is zijn auto in beslag genomen. Na het verhoor werd Kriston weer vrijgelaten, wel is er een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.