Het streekvervoer in de provincie Utrecht wordt vanaf december 2016 verzorgd door vervoersbedrijf Syntus.

Het vervoersbedrijf heeft van het provinciebestuur de voorkeur gekregen boven huidige vervoerder Connexxion, meldt Syntus dinsdag in een persbericht.

Het gaat om het streekbusvervoer in de gemeenten De Ronde Venen, Lopik, Montfoort, Oudewater, Woerden, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg en Wijk bij Duurstede.

'Veel enthousiasme'

"We hebben de afgelopen periode met veel enthousiasme en inzet gewerkt aan een scherp en compleet aanbod voor dit gebied", aldus Cees Anker, algemeen directeur van Syntus. "Blijkbaar is dat gewaardeerd door de provincie."

Syntus verzorgt op dit moment het openbaar busvervoer in Gelderland, Midden-Overijssel, Twente en op de Veluwe. Het vervoersbedrijf is in 1999 opgericht en het hoofdkantoor staat in Deventer.

Vier vervoersbedrijven hadden zich ingeschreven voor de aanbesteding voor het streekvervoer in de provincie Utrecht. Behalve winnaar Syntus waren dat huidig concessiehouder Connexxion, Arriva en EBS.