Op het nieuwste studentencomplex Johanna op de Uithof in Utrecht komen vanaf september vijf Utrechtse topsporters te wonen. Studentenhuisvester SSH stelt daarvoor een studentenhuis met vijf kamers beschikbaar.

Dat laat VSU Topsport weten, die deze vijf topsporters zal ondersteunen met een Lifestyle Coach. Deze coach zal de sporters helpen bij het doorlopen van hun studie en sportcarrière.

Een apart studentenhuis is belangrijk voor deze sporters, omdat ze niet hetzelfde ritme hebben als de gemiddelde student. Doordat de sporters hun topsport combineren met hun studie, is het voor hen prettig om samen te wonen met andere topsporters, die ook te maken hebben met strakke schema's en planningen.

Feestende huisgenoten

Een van de topsporters laat weten dat zij veel serieuzer zijn dan hun leeftijdsgenoten. "Ik moet er niet aan denken om in een studentenhuis te wonen met feestende huisgenoten. Het is fijn om met andere topsporters samen te wonen die dezelfde prioriteiten hebben als ik."

De vijf studenten hebben allemaal een officiële NOC*NSF-topsportstatus en blinken uit in hun sporten hockey, atletiek en schaken. In september krijgen ze naar alle waarschijnlijkheid de sleutel van hun kamer.

19 verdiepingen

In totaal telt studentencomplex Johanna 381 studentenkamers en 274 studio's. Het is gevestigd aan de Bisschopsteeg in Utrecht en telt 19 verdiepingen.