Op het voormalige Dela-terrein achter de panden op de Maliesingel 72-76 moet kleinschalige woningbouw komen. De gemeente start op korte termijn met een aanbestedingsprocedure.

Het terrein van Dela, dat ook wel het Hieronymuserf wordt genoemd, is door de gemeente in 2001 aangekocht.

Het idee was om er een openbare parkeergarage te bouwen voor bezoekers van de binnenstad gecombineerd met woningbouw. Er zouden twintig appartementen komen en een ondergrondse parkeergarage met 75 parkeerplaatsen.

Er is toen ook een aanbestedingsprocedure gestart voor het project maar er werd geen geschikte kandidaat gevonden.

Ontwikkeling

Na de aanbesteding zijn er nog meerdere pogingen ondernomen om het terrein te ontwikkelen maar dit is nooit gelukt. De gemeente gaat nu weer met de ontwikkeling aan de slag om verder financieel verlies te beperken. Daarnaast heeft de gemeente de verplichting om de bodemvervuiling aan te pakken. 

Eisenpakket

De gemeente stelt wel wat eisen aan de nieuwbouw. Zo moet er kleinschalig gebouwd worden en een ondergrondse parkeergarage is niet toegestaan. Ook wil de gemeente dat de architect, de ontwikkelaar en de toekomstige bewoners goed gaan samenwerken aan de uitwerking van het plan.

De gemeente denkt aan de realisatie van zo’n acht tot tien woningen op het terrein en hoopt voor eind 2015 of begin 2016 een ontwikkelaar te hebben gevonden. De beoogde start voor de bouw staat gepland voor 2017.