Twee Utrechtse horecagelegenheden hebben een plekje bemachtigd in de top 10 mooiste bars van Nederland. Het gaat om Restaurant Zuiver aan de Krommewetering en Het Gegeven Paard, op de begane grond van poppodium TivoliVredenburg.

 

De bars zijn geselecteerd door een jury van het horecatijdschrift Entree Magazine, het grootste vakblad voor de Nederlandse horeca. De afgelopen maanden heeft een jury de bars in Nederland beoordeeld om vervolgens de tien mooiste bars van Nederlands te selecteren.

"Restaurant Zuiver is een bijzonder en authentieke horecalocatie in Utrecht. De bar van Restaurant Zuiver is met veel inspiratie ontworpen", zo luidt een eerste juryoordeel over het restaurant aan de Krommewetering.

Het Gegeven Paard wordt genoemd als nieuwe hotspot in de stad. "Een grote, marmeren bar vormt het kloppend hart van de zaak en strekt zich uit tot in de grote hal van TivoliVredenburg. Grote, glazen vlakken maken het café ’s avonds een lichtbaken."

Stemmen

Op welke plekken Restaurant Zuiver en Het Gegeven Paard in de top 10 staan, is nog niet bekend. Mensen kunnen de komende maanden via de website van Entree Magazine hun stem uitbrengen op de mooiste bar van Nederland uit die top 10.

Daarnaast gaan ook zes juryleden op pad om de geselecteerde bars te bezoeken. Tot en met maandag 14 september kan er gestemd worden.

Op 22 september wordt dan in Rotterdam tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam en op entreemagazine.nl de winnende top drie bekend gemaakt.