Hostelketen Stayokay heeft vergevorderde plannen om een vestiging te open aan de Neude. Het leegstaande kantoorpand op nummer 4 en 5 moet omgebouwd worden tot een budgethotel met 260 bedden.

De keten wil het hostel aan de Neude graag in 2016 openen. 

“Een hostel op een straat die ook voorkomt op het Monopolyspel; Dat is toch geweldig”, laat Peter Coffeng van Stayokay weten. De keten heeft het plan om 60 kamers te realiseren in het gebouw. Het aanbod moet variëren van tweepersoonkamers tot grotere slaapzalen. 

Het gebouw staat nu grotendeels leeg. Jarenlang was er een kantoor van ABN Amro gevestigd, gevolgd door Dutch Game Garden. De bank heeft er nog wel een publieksbalie maar de kantoorruimten staan leeg.

In het projectplan is te lezen dat op de begane grond een entree met receptie ten behoeve van Stayokay gerealiseerd moet worden. Op de eerste verdieping komen een lounge, een restaurant/ontbijtzaal de keuken en op de tweede tot en met vijfde verdieping komen de rest van de kamers. .

Bestemmingsplan 

Het huidige bestemmingsplan laat het gebruik van dit pand als budgethotel echter niet toe. Stayokay is echter van mening dat het gebruik als hostel een goede aanvulling is voor de stad.

Het bedrijf wil de aanvraag voor een vergunning in de loop van juli gaan indienen. Normaal wordt er op voorhand een informatieavond georganiseerd, maar Stayokay laat weten dat dit door de vakantieperiode niet meer gaat lukken.

Na de zomervakantie wordt er een inloopavond georganiseerd voor belanghebbenden om de plannen verder toe te lichten.