Tegen twee van de vier verdachten van een gewapende overval in mei vorig jaar aan de Vaalserberg in de Utrechtse wijk Lunetten, is een celstraf van 15 jaar geëist. 

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De mannen worden ervan verdacht vorig jaar op 12 mei een gewapende overval te hebben gepleegd en geschoten te hebben op de politie.

Net na middernacht werd een gezin met vier kinderen en een inwonende oma in hun huis door vier gemaskerde en gewapende mannen overvallen. De vader, moeder, oma en twee kinderen werden bedreigd met een pistool en vastgebonden met tie-wraps.

De mannen wilden de inhoud van een kluis bemachtigen en bedreigden de vader en moeder. De vader werd daarbij overgoten met een chemisch middel en er werd gedreigd hem in brand te steken als hij de code niet zou geven.

Politie

Ondertussen belde de oudste zoon ongemerkt het alarmnummer. Hij wist de lijn daarbij de open te zetten. Toen de politie ter plaatse kwam sloegen de mannen op de vlucht. 

Daarop ontstond een schietpartij waarbij er door de verdachten en de politieagenten werd geschoten. De daders wisten te ontkomen, maar de twee verdachten werder later alsnog gearresteerd.

De officier van justitie eist tegen beide mannen uit Amsterdam een celstraf van 15 jaar. Er waren in totaal vier overvallers aanwezig, wie de andere twee daders zijn staat nog niet vast.